محتوای مقاله ی نقش و وظایف مدیریت استارت آپ
جهت مطالعه این مقاله نیاز به 4 دقیقه دارید

درساختار هرمجموعه ای افراد نقش های مختلفی راایفا می کنند،نقش ها براساس نیاز کسب وکار انتخاب می شوند وهرفردی باتوجه به عنوان شغلی خود وظایفی را برعهده می گیرد.دریک گروه استارت آپی نیز یک مجموعه از پرسنل درکنارهم برای رسیدن به هدف مشترک تلاش می کنند.
طراحی عنوان های کاری درست وانتخاب پرسنل مناسب وحرفه ای بهترین بازده را برای استارت آپ ها به ارمغان می آورد.یکی از عنواین مهم شغلی مدیریت استارت آپ یا درواقع همان مدیرعامل است.دربسیاری از مقالات از مدیر یک استارت آپ باعنوان رهبر استارت آپ یاد می شود که نقش پررنگ یک مدیر در استارت آپ ها رانشان می دهد. درشرح وظایف یک مدیر استارت آپ مسائل مختلفی دخیل هستند وبسته به نوع استارت آپ می تواند متغیر باشد؛اما به هرحال موارد زیادی دربین استارت های مختلف مشترک است که بررسی آنها خالی از لطف نیستند.

وظایف یک مدیراستارت آپی

مدیران شرکت های استارت آپی معمولا افرادی هستند که ایده راطراحی کرده ودرهمه ی مراحل تولید استارت آپ ها دخیل بوده اند، اگرچه که موفقیت بسیاری از استارت آپ ها مدیون همین مدیران است اما بسیاری از استارت آپ ها به دلیل ضعف درمدیریت با شکست مواجه می شوند.

1-هدف گذاری

یک رهبراستارت آپ برای راه اندازی کسب وکار خود یک هدف مشخص درنظرگرفته که می تواند کسب درآمد بیشتر یا ایجاد رفاه اجتماعی و…باشد. به هرحال این هدف انتخاب شده و ایده اولیه که به ذهن ایده پرداز رسیده برای رسیدن به این هدف بوده است. برای آنکه یک مدیراستارت آپ به هدف یا اهداف خود دست بیابد لازم است که پرسنل خود را نیز با خود هم مسیر کند.

شاید نیاز نباشد همه ی پرسنل به هدف شما به عنوان مدیر این کسب وکار اطلاع داشته باشند اما باید از طریق برنامه ریزی های کوتاه وبلند مدت پرسنل رابرای رسیدن به هدفتان راهنمایی کنید. قراردادن هدف یا Target های ماهانه، فصلی و سالیانه یکی از روش هایی است که برای رسیدن به هدف اصلی درکسب وکار ها انجام می شود.

ازطرفی باید پرسنل یک استارت آپ دید روشن وخوش بینانه ای نسبت به آینده ی کسب وکار داشته باشند بنابراین می توان افق روشن استارت آپ را در جلسه ها برای پرسنل ترسیم نمود.

2-نظارت بر بازار وبازاریابی

بخش مهم هراستارت آپی موضوع فروش یا ارائه ی خدمات است، درواقع درآمد هراستارت آپی به طور کلی به موضوع فروش وابسته است. بنابراین یک مدیر استارت آپ باید همواره به روند بازار وفراز و نشیب های آن نظارت داشته باشد.

درابتدای کار باید شرایط جغرافیایی منطقه، فصول وآب وهوای محل ارائه ی استارت آپ بررسی شود تا پس از تکمیل پروژه این مشکلات پروژه را با شکست مواجه نکنند.درادامه ی کار باید بازار به صورت مرتب رصد شود تا التهابات بازار وفراز و نشیب ها استارت آپ را ازدور خارج نکند.

در موضوع بازاریابی که بازهم درزمینه ی فروش انجام می گیرد نظارت مستقیم برتیم فروش وضعیت مناطق مختلف ازنظر فروش ،شناخت رقبا وارائه ی نمودارهایی برای فروش بیشتر وبهتر، بخشی از وظایف یک مدیر استارت آپی است که درصورت اجرای درست نتایج مثبتی را درموفقیت یک استارت آپ به وجود می آورد.

3-مدیریت منابع مالی وبودجه بندی

منابع مالی ازطریق سرمایه گذاران ودرآمد تامین می شود،اگرچه که رسیدن به درآمد بالا می تواند موجب رشد یک شرکت استارت آپی شود اما باید درنظر داشت که درآمد کسب شده دراین نوع شرکت ها صرف پیشبرد اهداف می شود.یک مدیر استارت آپی باید برای همه ی اهداف کوتاه مدت وبلند مدت خود بودجه ای درنظر بگیرد،این بودجه بندی بهتراست از طریق صحیح وبادرنظر گرفتن فاکتورهایی همچون تورم انجام بگیرد،بنابراین درصورت نیاز ازیک مشاور مالی باید کمک گرفت تا اصول کار رابه شما آموزش دهد.

مصرف بی حساب وکتاب درآمد های حاصله ازاستارت آپ ها پس ازیک دوره ی شاید کوتاه روند صعود یک استارت آپ را تسریع می کند چراکه برای سرپا ماندن هراستارت آپی نیاز است روزبه روز به فعالیت آن گسترش داد وتامین این منابع مالی از طریق ذخیره ی درآمد استارت آپ ها امکان پذیر خواهد شد.

4-حذف مشکلات

مشکلات درهرکسب و کاری به وجود می آیند اما رفع آن درسریع ترین زمان وبهترین شکل یکی از وظایف مدیر موفق استارت آپ است. مشکلات ممکن است از طریق پرسنل ایجاد شوند بنابراین یک مدیر باید بتواند با پرسنل خود رفتار قاطع داشته باشد و در صورت لزوم افراد کارآمد دیگری راجایگذین پرسنل فعلی خود کند.

برخی دیگراز مشکلات مربوط به دستگاه ها و تجهیزات محیط  کار می شود. یک سیستم ساده درصورت بروز مشکل می تواند ساعت ها و یا روزها پروژه را به تاخیر بیاندازد. به همین دلیل انتخاب افراد و همچنین تجهیزات مناسب ازیک سو و نظارت براین دو مورد ذکر شده برای بهبود کارآیی ازطرف دیگر می تواند مشکلات زیادی را کاهش دهد.

5-تایید یا عدم تایید ایده های نوآورانه:

همه ی مدیران استارت آپی باتوجه به اینکه ایده پردازان خوبی هستند معمولا از ایده هایی که برای آنها از طریق پرسنل یا شرکاوحتی رقبا ارسال می شوداستقبال می کنند.نکته مهم دراین رابطه این است که همه ی نوع آوری ها صرفا به نفع استارت آپ شما نیست؛پس باید ازبین ایده های دریافت شده بهترین ها را برای پیشبرد اهداف به کارگرفت.

یک مدیر استارت آپی موفق باید بتواند بهترین ایده ها را شناسایی کند وبه سرعت اجرایی کند.وجود ریسک ممکن است کاررابا استرس مواجه کند اما باید میزان ریسک کار توسط رهبر استارت آپ تشخیص داده شود ودرصورت امکان انجام با ایده ی نوآورانه موافقت شود.

نباید های مدیریت استارت آپی

اگرچه که مدیریت واژه ای است که به شخص امکان اختیارتام می دهد اما باید دررفتارمدیریتی خود نکات بسیاری را رعایت کنید.وظیفه یک مدیر انجام امور محول شده به پرسنل نیست بلکه نظارت دراجرای صحیح آن است،انجام کارهای محول شده به پرسنل مانع از عملکرد صحیح پرسنل می شود وانگیزه ی کارمندان را برای ادامه ی کار کاهش می دهد.
عدم لجاجت وپافشاری بریک موضوع،اگر ایده شما نیاز به سرمایه گذاردارددلیلی نداردازاین کار پرهیزکنید،این کارآینده ی استارت آپ شمارا تامین می کند،همچنین اگرچه که اشتباهات وموانع انسانی باید تشخیص داده ورفع شونداما اعتماد به پرسنل درمشکلات کوچک وعدم پافشاری برای مقصرجلوه دادن کارمندان روحیه ی کارتیمی راافزایش می دهد.
جذب سرمایه زیاد نیز همانند ولخرجی می تواند به استارت آپ شما آسیب واردکندبنابراین یک مدیرباید هزینه ها ومخارج را بداند واز دریافت هزینه های اضافی از سرمایه گذاران بارتکلیف خود وگروه راسنگین تر نکند.

ودرپایان اینکه یک مدیر استارت آپی باید تاخیر رادرکارهاکناربگذارد وسرعت عمل بالایی داشته باشد اطلاعات درزشده حتی از طریق پرسنل می تواند رقبا رابرای شروع وبه نتیجه رساندن ایده ی استارت آپ ازشما جلو بیاندازد.

اگه از این مطلب خوشت اومد میتونی توی شبکه های اجتماعی به اشتراک بذاری
Facebook
Twitter
LinkedIn
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.