Chief Technology Officer

مدیر ارشد فناوری

به عنوان شخصی که بیش از ۱۵ سال سابقه ی حضور در صنعت آی تی رو داشته و تجربیات تلخ و شیرین زیادی رو همراه خودم دارم، میتونم به عنوان مدیر فنی به سازمان شما – فارغ از اندازه و تعداد کارمندان – کمک کنم تا رشد کنید. البته در جایگاه مشاور وظیفه ی متفاوتی دارم . در این صفحه قراره بهتون بگم کلا مدیر فنی کی هست و چه وظایفی داره 🙂

اول ببینیم یک مدیر فنی کی هست و به کی میگن مدیر فنی؟

مدیر ارشد فناوری (CTO) یا خیلی خلاصه همون مدیر فنی ، شخصیه که توان رهبری فنی مناسب رو داشته باشه تا تیم فنی سازمان به درستی کار کنن. مدیر ارشد فناوری با کارمندان، ذینفعان و مشتریان ارتباط برقرار میکنه تا اطمینان حاصل کنه که از فناوری های سازمان به درستی استفاده میشه و این فناوری ها و توانمندی ها به درستی به مخاطبین و ذینفعان منتقل میشه.

شایستگی های مدیر فنی

همونطور که هر شخصی در هر جایگاهی باید دارای یکسری خصوصیات مهم داشته باشه، مدیر فنی هم باید دارای کلی خصوصیت فنی و شخصیتی باشه. اما سه ویژگی مهم رو بهتون میگم که اینها فقط کمی بیشتر از بقیه ویژگی ها مهم هستن

CTO

شغل مدیر فنی ، بسیاری از چالش‌ها و مسئولیت‌های دیگری را نیز برعهده داره. برای مثال، مسئولیت‌هایی مختلفی از حفاظت داده‌ها و حملات سایبری گرفته تا ارتباطات تجاری همراه با مدیریت، همگی از سری چالش‌های یک CTO‌ محسوب میشه. در واقع تعریف مشخص و واحدی از این شغل وجود نداره، چونکه هر سازمانی انتظارت و خواسته‌های متفاوتی ممکنه از مدیر فنی داشته باشه و یا مطابق با ویژن سازمان و داشته هایش ، انتظارات دیگری از مدیر ارشد فناوری داشته باشه. اما یه چیز کاملا مشخصه؛ یک مدیر ارشد فنی کاربلد و حرفه‌ای، تنها باید برنامه‌های فناورانه سازمان را به‌درستی اجرا کنه.

احتمالا اگر در اینترنت این عنوان شغلی را جستجو کرده باشید، متوجه شده‌اید که لیست دقیق و مشخصی از وظایف و مسئولیت‌های CTO وجود ندارد. در واقع مسئولیت‌های شغل CTO از شرکتی به شرکت دیگر، متفاوت است. توصیف این موقعیت شغلی، احتمالا شامل مسئولیت‌هایی از جمله نظارت و مدیریت تیم توسعه نرم‌افزار با تکیه بر دانش فنی، مدیریت پروژه، برنامه‌ریزی و طرح‌ریزی استراتژیک، انتخاب برون‌سپاری نرم‌افزار و مواردی از این قبیل باشد. به‌طور کلی، یک مدیر فنی نه‌تنها هدایت و رهبری فنی توسعه‌دهندگان تحت نظارت خودش را برعهده دارد، بلکه باید اطمینان حاصل کند که تکنولوژی‌های مورد استفاده از استراتژی تجاری شرکت پشتیبانی و به آن کمک کند.

مسولیت های

  • جنبه های فنی استراتژی شرکت را برای اطمینان از همسویی با اهداف تجاری آن توسعه دهد
  • با توجه به تکنولوژی ها و فناوریهای جدید ، اقدام به مزیت رقابتی جدید نماید
  • با توجه به پتانسیل هر بخش و بر اساس تکنولوژی، هر دپارتمان را در راستای اهداف قرار دهد
  • نظارت بر زیرساخت سیستم برای اطمینان از عملکرد و کارایی
  • فرآیندهای تضمین کیفیت و حفاظت از داده ها را ایجاد کند
  • KPI ها و بودجه های IT را برای ارزیابی عملکرد تکنولوژیک پایش کند
  • از بازخورد سهامداران برای اطلاع از بهبودها و تنظیمات لازم در فناوری استفاده کند
  • استراتژی فناوری را به شرکا و سرمایه گذاران منتقل کند
  • رهبری، مدیریت و مشارکت فعالانه در تمام مراحل توسعه وب
تعداد بازدید: 1,113