بگذارید همین خط اول قبل از شروع توضیحات درباره سفر قهرمان، خیلی شفاف بگویم چرا این سفر قهرمان مهم است
ما با کمک سفر قهرمان و آرکتایپ ها می توانیم برندی بزرگ و ماندگار بسازیم.
تقریباً تمامی برندهای معتبر دنیا از سفر قهرمان و آرکتایپ ها برای برندسازی خودشان استفاده کرده اند. پس بیاید با هم نگاه کنیم سفر قهرمان چیست؟
جوزف کمپبل یک اسطورهشناس کنجکاو بود. در رشتۀ اسطورهشناسی تطبیقی، اکثر محققین بیشتر زمان خود را صرف کشف این موضوع کردهاند که اسطورههای یک فرهنگ، از چه جهاتی با یکدیگر متفاوتاند. هرچند، کمپبل، دیدگاه متفاوتی داشت. او بهجای تمرکز بر تفاوتهای بیشمار بین اسطورههای فرهنگی و داستانهای مذهبی، به دنبال شباهتها بود و نتایج مطالعاتش منجر به چیزی شد که آن را سفر قهرمان مینامند.
سفر قهرمان یک ساختار داستانیِ جهانی است. یک نوع قالب داستانی است که در آن، یک قهرمان مراحل زنجیرهواری را پشت سر میگذارد. کاراکتر اصلی در این قالب داستانی، قهرمان است. قهرمان، یک شخص نیست؛ بلکه یک کهنالگو است ـ مجموعهای از تصاویر جهانشمول که با الگوهای رفتاری خاصی، ترکیب شدهاند. به نقش اصلی فیلم موردعلاقهتان فکر کنید. او قهرمان داستان است. فیلم، درواقع سفر این قهرمان را نشان میدهد. کهنالگوی قهرمان در روان هر شخصی وجود دارد؛ و این، یکی از دلایل اصلیِ علاقۀ ما برای شنیدن و دیدن داستانهاست.
جوزف کمپبل شروع به شناسایی الگوهای سفر قهرمان کرد. او بارها و بارها از کشف این ساختار در فرهنگهایی که مطالعه میکرد، شگفتزده شد. او زنجیرۀ مشابهی را در بسیاری از مذاهب ازجمله گوتاما بودا، موسی و عیسی مسیح مشاهده کرد. کمپبل به مراحل سفر قهرمان در کتاب کلاسیک خود «قهرمان هزارچهره» اشاره کرده است.
ما ممکن است بپرسیم، چرا باید سفر قهرمان را کاوش کنیم؟ هالیوود از آن، بهعنوان ساختار غالبیِ داستانهای فیلمهایش استفاده میکند (بعداً به آن بیشتر میپردازیم)؛ اما این داستان، برای ما بهعنوان یک شخص، چه اهمیتی دارد؟
امروزه، وقتیکه ما از «اسطوره» صحبت میکنیم، به چیزی اشاره داریم که عموماً آن را باور دارند؛ اما غیرحقیقی است. اسطوره، برای افرادی مثل کمپبل و یونگ، معنایی عمیقتر داشته است. اسطورهها برای آنها، بازنماییِ رؤیاهای ناهشیار جمعی بودهاند. در فهمیدن معنای نمادین یک اسطوره، شما باید به دنبال معنای نهفتۀ روانشناختی آن بروید، ازجمله انگیزههای پنهانی، تنشها و امیال؛ و ازآنجاییکه سفر قهرمان، ساختاری دارد که ما تقریباً در اکثر فرهنگها میتوانیم مشاهده کنیم. فرایندی را شامل میشود که مرتبط با کل اعضای خانواده است.
اگر هم میخواهید بدونید چرا من درباره ی سفر قهرمان دارم صحبت می کنم پیشنهاد می کنم درباره من | مشاوره آی تی رو مطالعه کنید
فرایندی است که دگرگونی یک کودک به بزرگسالی بالغ را شامل میشود. کودک در درون مجموعهای از عقاید و قوانینِ گروهی از مردم متولد میشود؛ و این کودک در پی تلاشهای قهرمانانه، باید این محدودیتها را بشکند (فراتر از آنها رود) و خودش را کشف کند. در این فرایند، فرد بهسوی روح خود بازمیگردد. اگر ما به سفر قهرمان بهعنوان نقشۀ راهی برای کشف خود، بیندیشیم، میتواند برای ما بسیار ارزشمند باشد.
اکنون اجازه دهید به ساختار و مراحل سفر قهرمان بپردازیم.
کمپبل مرحلۀ اول را جدایی مینامد. قهرمان از دنیایی که میشناسد جدا میشود. لوک اسکای واکر سیاره خودش را ترک میکند و به اُ بی وان میپیوندد تا پرنسس را نجات دهد. نئو با کمک مورفیس و رفیقش از ماتریکس جدا میشود. در مرحلۀ جدایی، شما امنیت دنیایی که میشناسید را ترک میکنید و به ناشناختهها ورود میکنید. کمپبل در کتاب قهرمان هزارچهره، در مورد مرحلۀ اول مینویسد «اولین قدم در سفر اسطورهای، ما در آن بهسوی ماجراجویی پیش میرویم. این مرحله، حاکی از سرنوشتی است که قهرمان را فراخوانده و روح معنوی او را که در جامعۀ رنگ و رو رفتهاش گیر کرده، بهسوی ناشناختهها میکشد.»
حالا قهرمان باید با رنج و سختیها و آزمایشهای سفرش روبهرو شود. سفر قهرمان ، سفری امن نیست. قهرمان، در جنگ، مهارت و تعارض، آزموده خواهد شد. ممکن است قهرمان در هر اقدامی، موفق نباشد، اما بااینوجود، باید ادامه دهد. قهرمان در مرحلۀ تشرف، همپیمانانش، دشمنانش و مرشدانی با قدرتهای فرا طبیعی را ملاقات میکند.
قهرمان، آزمایشهای و سختیهای ماجراجویی را تحمل میکند و به خانه بازمیگردد؛ اما این قهرمان، دیگر آن آدم قبلی نیست. تغییری درونی در فرایند این تجربهها در او رخ داده که وی را به پختگی یا بلوغ رسانده است. لوک، اکنون یک جِدای شده است و آمده تا با گذشتهاش صلح کند. نئو، سرنوشت را در آغوش کشید و خود را از بند ماتریکس، آزاد کرد.
پیش از آنکه مراحل سفر قهرمان را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم، اجازه دهید تا ببینیم که این سه مرحله، چه چیزی را در مورد تحول خویشتن و فرایند فردیت، برای ما آشکار میکند.
ابراهام مزلو معتقد بود که ما در طول زندگی، با انتخابهای زیادی بین امنیت و رشد، وابستگی و استقلال، بازگشت و پیشرفت و نابالغانه و بالغانه روبهرو میشویم. مزلو در کتاب رو بهسوی روانشناسی بودن می گوید
«ما زمانی روبهجلو حرکت میکنیم که در درون ما شوق به رشد و اضطراب برای امنیت، بیشتر از اضطراب برای رشد و شوق به امنیت باشد.»
این جمله، مشخص میکند که چرا بسیاری از ما از ماجراجویی حذر میکنیم. ما بهجای اینکه شوق رشد را که از ناشناختهها میآید، به آغوش بکشیم، با چنگ و دندان، به امنیتمان در شناختهشدهها، میچسبیم.
برایتان پی دی اف آماده کردم حدود ۱۳ صفحه که شامل تیتر های زیر است
فقط توجه داشته باشید که
۱ – لینک یکبار مصرف می باشد و امکان دوبار دانلود وجود ندارد
۲ – چنانچه فایل دانلود نشد و یا دوباره خواستید دانلود کنید می بایست از طرق فرم تماس، ایمیل و یا تلفن با من در میون بذارید تا دوباره براتون ارسال کنم
۳ – ممکنه که فایل در فولدر SPAM یاJunk رفته باشه. اونجا رو هم چک کنید
۴ – شما با داشتن نشانی ایمیل در تمامی سرویس دهنده های ایمیل، در کمتر از یک دقیقه می توانید فایل را دریافت کنید. تنها سرویس دهنده که با تاخیر مواجه خواهید شد ، سرویس دهنده Live است
۵ – چنانچه مشکلی در روند برایتان پیش آمده است با من تماس بگیرید : ۰۹۱۲۲۸۳۰۷۹۵
۶ – به عنوان سرممیز سیستم های مدیریت امنیت اطلاعات ، هویت و ایمیل شما برایم بسیار با ارزش است و تحت هیچ شرایطی در اختیار دیگران قرار نخواهم داد. این اطمینان را به شما می دهم که اسپم نیز ارسال نکنم. تنها جهت ارتباط با شما استفاده خواهم کرد
قبل از دانلود نیز به دو عکس از این کتاب توجه کنید
کسب و کار آنلاین دارید؟ نیاز به مشاوره دارید؟
پس همین الان با من تماس بگیرید تا با هم قدم های مثبتی برای پیشرفت کسب و کارتان برداریم
من فرجاد پورمحمد هستم. مشاور شما در حوزه های فناوری اطلاعات
از ۱۳۸۲ در اینترنت فعال بودم و کارهای مختلفی در عموم زمینه های آی تی انجام دادم. از برنامه نویسی وب سایت گرفته تا سئو و ... . در حال حاضر مدرک دکتری برندینگ دارم و تمام سعی ام رو میکنم تا به کسب و کارها در جهت رشد کمک کنم. تمام هدفم رشد شماست. خیلی رک و صریح باهاتون صحبت می کنم. پس اگه دنبال یکی هستید که از کسب و کارتون تعریف و تمجید کنه سراغ من نیاید .