دنیای امروز ما بیش از پیش، از دنیای حقیقی به سمت دنیای آنلاین و مجازی سوق پیدا کرده است، تا جایی که برای پایه ای ترین نیازهای خود که خورد و خوارک محسوب می شود نیز دست به دامان این فضا می شویم و از این رو مفهوم بازاریابی اینترنتی یا آنلاین روز به روز شکل جدی تری بخود می گیرد.
ما انسانها در غار زندگی میکردیم و بعد به روستاها رفتیم؛ شهرها را ساختیم و به شهرها مهاجرت کردیم و الان میرویم تا در اینترنت زندگی کنیم!
بازاریابی اینترنتی به فرایند جذب و حفظ مشتری از طریق اینترنت گفته می شود.
در انجام این نوع بازاریابی باید اهداف را مشخص کرد و سپس وب سایتی یا اپلیکیشن مناسب از جهات مختلف مانند نحوه طراحی و برنامه نویسی مطابق با این اهداف تهیه کرد. از جمله این اهداف می توان ترغیب بازدیدکنندگان از وب سایت به تماس تلفنی و سفارش محصول، دانلود کاتولوگ شرکت، عضویت در وب سایت و … اشاره کرد.
بازاریابی اینترنتی هنر و علم فروش محصولات و خدمات در بستر شبکه های دیجیتالی از قبیل اینترنت و شبکه های تلفن همراه است.
علم بازاریابی اینترنتی، تحقیق و تحلیلی است که در خصوص انتخاب استراتژی های بازاریابی اینترنتی و سنجش میزان موفقیت این استراتژی ها انجام می گیرد.
در واقع در بازاریابی اینترنتی باید تلاش کرد تا محصولات و خدمات خود را از طریق روش های مختلف به افراد علاقه مند به حوزه کاری خود آشنا کرد و فروخت. در بازاریابی اینترنتی بر خلاف بازاریابی در دنیای واقعی نمی توان به صورت حضوری برای خدمات و محصولاتمان تبلیغ کنیم و فرد مورد نظر را با گفتار و رفتارمان به مشتری تبدیل کنیم.
برای شروع بازاریابی اینترنتی باید مکانی را برای ارائه خدمات و محصولاتمان ایجاد کنیم که همان وب سایت ما است. در بازاریابی اینترنتی ما از طریق وب سایتمان باید حرفمان را به مشتری بزنیم و او را از این طریق به خرید خدمات و محصولاتمان ترغیب کنیم. برای برقراری ارتباط با مشتری باید ظاهر سایت ما جذاب و دوست داشتنی باشد.
از مهمترین نکات در طراحی سایت رعایت مواردی است که مربوط به سئوی سایت می شود. همچنین تولید محتوایی بر اساس سئو نیز از لازمه یک وب سایت خوب است.
قدم بعدی در بازاریابی اینترنتی ایجاد ترافیک و جذب بازدیدکننده برای سایتمان است. که از طریق بازاریابی درون گرا که شامل سئوی سایت، استفاده از شبکه های مجازی، وبلاگ نویسی، فعالیت در انجمن ها و … است می توان استفاده کرد.
از طریق روش های شامل هزینه که جزء بازاریابی برون گرا مثل :
- رپورتاژ آگهی
- تبلیغات کلیکی
- تبلیغات بنری
- تبلیغات گوگل
- و …
است هم می توان ترافیک خوبی را به سایتمان جذب کنیم.
سعی کنید با تولید محتوا و جذب مخاطبان علاقه مند به حوزه کاری خود از طریق موتورهای جست و جو به سایت خود بتوانید اطلاعات تماس آن ها را دریافت کنید. یکی از فاکتورهای مهم در موفقیت یک کسب و کار اینترنتی اطلاعات تماس کاربرانش است.
شما از طریق اطلاعات تماس کاربرانتان مثل ایمیل می توانید فروش خود را چندین برابر کنید. مهمترین قسمت بازاریابی اینترنتی هم تبدیل مشتری عادی به مشتری وفادار و دائمی است.
دلیل اهمیت بازاریابی اینترنتی
اینترنت توانایی ارتباط با میلیونها انسان در جای جای دنیا را دارد. و میتواند برای شما بازارهای هدفی تازه و جهانی تعریف کند. این روش نسبت به دیگر روشها، کم هزینه تر و پربازده تر میباشد.
تبلیغات اینترنتی
نوعی از تبلیغات است که به دلیل ارزانی، ماندگاری زیاد و فراگیر بودن آن همزمان با رشد ابزارهای اطلاعرسانی و روابط عمومی جایگاه خاصی را در بین تبلیغات چیها باز کرده است.
شبانه روزی و بی وقفه بودن آن و قابلیت ایجاد تغییرات بصورت به روز باعث شده این نوع تبلیغات به خصوص زمانی که شرکتها از لحاظ منابع مالی با مشکلات مواجه هستند کاملاً پُر رنگ تر میشود.
تاریخچه تبلیغات اینترنتی
تبلیغات اینترنتی برای اولین بار و به صورت بنر در ۲۷ اکتبر سال ۱۹۹۴ و در سایت هات وایر نمایش داده شد. زمانی که هات وایر متوجه شد که برای تبلیغات میبایست فضای محدودی را در نظر گرفت، بنرهای تبلیغاتی به وجود آمدند.
محدودیتهای تبلیغات اینترنتی
- مشخصات و ویژگیهای مخاطبان: اکثر کاربران اینترنت به محصولات و تکنولوژی مربوط به رایانه علاقهمند هستند و از این رو اکثر تبلیغات شبکه برای محصولات مرتبط با رایانهاست.
- محدودیت مخاطبین: غالب کاربران اینترنت در گروه سنی خاصی قرار دارند که این امر موجب کاهش مخاطبین این نوع از تبلیغات میشود.
- ازدحام: با زیاد شدن تعداد آگهیهای تبلیغاتی احتمال مورد توجه قرار گرفتن آگهیها به شدت کاهش مییابد.
- فقدان کنترلهای لازم در مورد محتوای تبلیغات اینترنتی: یکی از محدودیتهای تبلیغات اینترنتی فقدان کنترلهای لازم میباشد.