محتوای مقاله ی تفکر برونگرا (TE)
جهت مطالعه این مقاله نیاز به 3 دقیقه دارید

عملکرد تفکر برونگرا (TE) یا به عبارت دیگر Extroverted Thinking را به شکل محاوره ای میتوان اینگونه توصیف کرد: فقط انجامش بده. بلند شو و به یه اتفاق تبدیلش کن. “TE” مرکز قدرت در روان ما و مجری دستورات مغز است.

عملکرد تفکر برونگرا در دنیای اطراف مبتنی بر منطق و استدلال است و شامل مواردی همچون دستور دادن، تنظیم کردن، مدیریت، هدایت، تصمیم گیری، اشاره ، مرتب سازی، سازماندهی و اجرا میشود. TE، اتلاف وقت را به اندازه هدر دادن آب در بیابان دردناک و بی کفایتی را غیر قابل تحمل میداند. تخصص افرادی با تفکر برونگرا انجام سریع و صحیح امور است.

افرادی با عملکرد بالای تی در خانواده (تیپ های شخصیتیENTJ  و ESTJغالب وINTJ  و ISTJکمکی) بیشترین درصد مدیران و صاحبان مشاغل کوچک را تشکیل میدهند. افراد تی اگر مرد باشند غالبا ویژگی های قاطع و مردمی بودن آنها ستایش میشود و اگر زن باشند آنها را با القاب ارباب و متخاصم توصیف میکنند.

فرهنگ سنتی ما مردان را با لغت تفکر و زنان را با احساس توصیف میکند که قطعا ناخوشایند است چراکه هر دو آنها در طیف رفتار های جنسیتی موجودند. این عمومیت نادرست باعث مشود که افراد نتوانند بدون سرزنش فرهنگ غالب بر جامعه، خود مطلق باشند. در واقع چنین تفکراتی زنان متفکر را پرخاشگر و بی احساس و مردان عاطفی را بسیار حساس و سست نشان میدهد. امروزه وظیفه ما است که این تفکرات غلط را بر چینیم و ثابت کنیم که تفکر و احساس را نمی توان به یک جنسیت خاص محدود کرد.

مشکل دیگر، تجلیل و تکریم بیش از حد از تی است. او در مواقع ضروری در مقابل رئیس گروه می ایستد و کنترل را در دست میگیرد. همچنین هفت مورد دیگر از عملکرد های بارز او وجود دارد که هر کدام جایگاه خاصی را در جامعه هدف قرار میدهند. لازم به ذکر است که عملکرد های تی باید متناسب با تاثیر او بر افراد و جامعه به تعادل برسد. در غیر این صورت بزرگ و بزرگتر و تبدیل به حرص و آز خواهد شد.

اگر تناسب حد تی بالاتر از میزان تعادل قرار گیرد شخص را به فردی سلطه جو و به دنبال کنترل تبدیل میکند. چنین شخصی سود را بر مردم در اولویت قرار میدهد و یا در اداره امور به کارمندان اعتماد نمیکند و شخصا همه موارد را در دست میگیرد. او غیر قابل انعطاف و زورگو است و معتقد است که همه باید از او پیروی کنند. برای جلوگیری از چنین رفتاری هایی نیاز است که عملکرد پایین فی(FI) برای به تعادل رساندن تی(TE) توسعه یابد که البته به ندرت اتفاق میافتد. این امر به قانون و ضرب المثل طلایی “آنچه برای خود می پسندی(FI) برای دیگران(TE) نیز بپسند” اشاره دارد.

افرادی که عملکرد نسبتا ضعیف تی را در امور خانوادگی نشان میدهند، لازم است که این نقطه ضعف را تقویت کنند و فقط در فکر جایگاه و امور اجتماعی نباشند. چنین عملکردی آگاهانه و سودمند است و اهداف و پروژه ها را به خوبی دنبال میکند و به یک منبع عالی برای انگیزه و غرور تبدیل میشود. همچنین میتواند به راحتی عواقب را پیش بینی کند و به اهداف مورد نظر برسد.

تفکر برون گرا عملکردی قضاوتی دارد. او پس از جمع آوری اطلاعات و اولویت بندی آنها تصمیم میگرد که چه رویکردی را اتخاذ کند. در واقع هر کسی از چنین عملکردی به سهم خود استفاده میکند اما باید دو نقص مخرب آنرا بشناسیم. اول آنکه قبل از کسب اطلاعات به سرعت تصمیم نگیریم و یا قضاوت نکنیم و دوم آنکه قضاوت خود را بر اساس قضاوت دیگران پایه ریزی نکنیم.

نتیجه اخلاقی این بحث را میتوان اینگونه بیان کرد که تعادل را برقرار سازید. بگذارید عملکرد تی زوایای مشخصی را به شما نشان دهد اما قبل از اتخاذ تصمیمات اطلاعات کافی را گردآوری کنید و قضاوت خود را فقط با رویکرد های پیشین خود مقایسه کنید. اینگونه میتوان اطمینان حاصل کرد که تاثیرات کامل تصمیمتان را در نظر گرفته اید. مطمئن شوید که تصمیماتتان عجولانه نخواهد بود و دیگران نیز با شما موافق خواهند بود.

اگه از این مطلب خوشت اومد میتونی توی شبکه های اجتماعی به اشتراک بذاری
Facebook
Twitter
LinkedIn
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.