محتوای مقاله ی Digitalization یا تحول دیجیتال چیست؟
جهت مطالعه این مقاله نیاز به 4 دقیقه دارید

دیجیتالی شدن اصطلاح عمومی برای تحول دیجیتالی جامعه و اقتصاد است. این انتقال از عصر صنعتی که با فناوری های آنالوگ مشخص می شود به عصر دانش و خلاقیت که با فناوری های دیجیتال و نوآوری های تجاری دیجیتال مشخص می شود را توصیف می کند. در کنار نوآوری تجاری، دیجیتالی شدن – توسعه نوآوری های دیجیتال – یکی از مهم ترین روندهای تجاری برای آینده اقتصاد است. شرکت ها باید استراتژی های دیجیتالی را توسعه دهند و بر روی عوامل کلیدی موفقیت تحول دیجیتال تمرکز کنند. دیجیتالی شدن جنبه های مختلفی دارد که در این مقاله توضیح داده شده است.

  • به عنوان مثال، اصطلاح تحول دیجیتال، انتقال تدریجی سیستم های اقتصادی و اجتماعی موجود به عصر دیجیتال را توصیف می کند.
  • اصطلاح اختلال دیجیتال تغییرات بنیادی ناشی از مدل‌های نوآورانه کسب‌وکار دیجیتال را توصیف می‌کند.

تفاوت بین digitalization و digitization چیست؟

digitalization یک اصطلاح عمومی برای تحول دیجیتالی اقتصاد است. دیجیتالی شدن یا Digitization به تبدیل محصولات خاص – مانند عکس یا سوابق – از فرمت آنالوگ به دیجیتال اشاره دارد. در عمل، این دو اصطلاح اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. گاهی اوقات از آنها به عنوان مترادف استفاده می شود. بر حسب عادت در این مقاله هرجا واژه ی دیجیتالی شدن را دیدید منظورم همان digitalization می باشد . با اینکه میدانم این ترنسلیت به فارسی اشتباه است اما به قدری این اشتباه رایج شده است که نمی توانم کار دیگری بکنم! :دی

زمینه های Diigitalization

در سال‌های اخیر – از حدود سال 2000 – فناوری‌های دیجیتال مختلف (اینترنت موبایل، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و غیره) به شدت توسعه یافته‌اند و از کاربردهای تخصصی به زندگی روزمره مردم ورود کرده‌اند. همانطور که نوآوری ماشین بخار و گسترش برق جامعه را تغییر داده است، تحول دیجیتال نیز اقتصاد و جامعه را تغییر داده است.

تحول دیجیتال فناوری محور است. نوآوری‌های دیجیتال بر اساس فناوری‌های دیجیتال جدید ایجاد می‌شوند: موارد استفاده نوآورانه که از یک سو توسط شرکت‌های مستقر و از سوی دیگر توسط شرکت‌های نوپا و سرمایه‌گذاری خطرپذیر هدایت می‌شوند.

این منجر به دیجیتالی شدن سرعت های مختلف می شود. در حالی که، برای مثال، اداره دولتی هنوز اغلب فقط اسناد کاغذی را می پذیرد و با پرونده ها کار می کند، بازارها بسیار سریعتر در حال تغییر هستند. صنعت موسیقی و رسانه اولین کسانی بودند که اثرات دیجیتالی شدن را تجربه کردند. صنعت خرده فروشی دنبال شد. تقریباً همه صنایع در حال حاضر تحت تأثیر حوزه های مختلف دیجیتالی شدن و تحول دیجیتال هستند.

تحول دیجیتال آینده اقتصاد و جامعه را تعیین می کند

دیجیتالی شدن چه تاثیری برای آینده خواهد داشت؟ تغییر دیجیتال یک تغییر اساسی در اقتصاد و جامعه است که در یک دوره تقریباً 50 ساله رخ داده است. در اوایل دهه 1990 با گسترش اینترنت و ظهور سرویس هایی مانند AOL و Compuserve آغاز شد. دیجیتالی شدن با افزایش اتصالات اینترنتی در پایان دهه 1990 و اولین تبلیغات در اواخر سال ۲۰۰۰ ترویج شد. این بیشتر توسط اینترنت پرسرعت و دسترسی به داده های تلفن همراه جرقه زده شد. در آینده، حتی سریع‌تر اینترنت موبایل (5G) همراه با فناوری‌های اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، کاربردهایی مانند افزایش استفاده از رباتیک را ممکن می‌سازد. تحول دیجیتال آینده اقتصاد را به شدت تغییر خواهد داد. نمونه هایی از تاثیر دیجیتالی شدن بر آینده صنایع مختلف:

  • تحول دیجبیتال آینده صنعت خودرو را از طریق مفاهیم جدید تحرک به شدت تغییر خواهد داد. از رانندگی خودکار گرفته تا مدل‌های اشتراک‌گذاری موجود و مفاهیم کاملاً جدید مانند اجاره اسکوترهای برقی، دیجیتالی شدن امکان استفاده از مدل‌های جدید را در آینده فراهم می‌کند.
  • تحول دیجیتال بر آینده صنعت مالی تأثیر می گذارد. فناوری‌هایی مانند بلاک چین، علاوه بر کاربردهایی که اغلب در مطبوعات مورد بحث قرار می‌گیرند، اشکال جدیدی از تامین مالی و مشارکت شرکت‌ها را ممکن می‌سازد، مانند بیت‌کوین. به عنوان مثال، امروزه سرمایه گذاری شرکت ها از طریق به اصطلاح ICO (پیشنهادات اولیه سکه) یا STO (پیشنهاد توکن امنیتی) امکان پذیر می شود. این فرم ها تنها از طریق فناوری های دیجیتال امکان پذیر است که در آینده نیز گسترش خواهند یافت.
  • تحول دیجیتال آینده حرفه های سنتی را تغییر می دهد. در آینده، پزشکان بیش از پیش توسط کاربردهای سلامت الکترونیک، به ویژه در زمینه تشخیص، حمایت خواهند شد. خدمات در بخش حقوقی (امروزه عمدتاً توسط وکلا ارائه می شود) با خدمات دیجیتالی از بخش فناوری حقوقی تکمیل یا جایگزین خواهد شد.

در آینده، تحول دیجیتال چالش های جدیدی برای مدارس و آموزش، آموزش و آموزش بیشتر، مدیریت دولتی و انجمن ها ایجاد خواهد کرد. این مسئولیت صنعت، انجمن ها و سیاست است که جامعه را برای تغییراتی که می توان در آینده از دیجیتالی شدن انتظار داشت، آماده کرد.

تحول دیجیتال و شرکت ها

تحول دیجیتال پیامدهایی برای شرکت ها در هر اندازه ای دارد. از یک طرف، شرکت ها باید فرآیندها و رویه های داخلی خود را دیجیتالی کنند، از سوی دیگر آنها باید خدمات جدید و مدل های کسب و کار دیجیتال را توسعه دهند. این امر تا حدی ناشی از تحول دیجیتال در شرکت‌هایی است که نقشه راه دیجیتالی را تعریف کرده‌اند، و تا حدودی توسط استارت‌آپ‌ها. در دیجیتالی شدن، چالش پیش روی شرکت ها شناسایی نیازهای مشتریان جدید در نتیجه پذیرش رو به رشد خدمات و اپلیکیشن های دیجیتال است.

گروه‌های هدف جدیدی نیز برای شرکت‌هایی با به اصطلاح «بومی‌های دیجیتال» پدید آمده‌اند. برای رسیدن به این هدف، اغلب به یک استراتژی بازاریابی و فروش متفاوت نیاز است.

دیجیتالی شدن باعث می شود شرکت ها برای موفقیت در تغییرات دیجیتال، اقدامات خود را بر توسعه نوآوری های دیجیتال متمرکز کنند. زمینه های عمل معمولی عبارتند از:

  • فرهنگ نوآوری را ایجاد کنید که توسعه فرآیندها و رویه‌های دیجیتال را ترویج می‌کند و امکان توسعه خدمات دیجیتال و مدل‌های تجاری دیجیتال را فراهم می‌کند.
  • توسعه استراتژی های نوآوری دیجیتال، به عنوان مثال یک برنامه عملیاتی برای مدیریت دیجیتالی شدن توسط شرکت.
  • آموزش کارکنان برای آماده سازی آنها برای چالش های عصر دیجیتال و توانمندسازی آنها برای مشارکت در تغییرات دیجیتال.
  • همراستایی فعالیت های بازاریابی و فروش یک شرکت با دیجیتالی شدن. شرکت ها باید با این سوال مقابله کنند: چگونه می خواهیم فردا به مشتریان خود دسترسی پیدا کنیم؟ گرایش هایی مانند بازاریابی محتوا و اتوماسیون فروش چه نقشی دارند؟ چگونه با نیازهای فردی هر چه بیشتر مشتریان خود کنار بیاییم؟
  • توسعه رویه‌ها و فرآیندهای دیجیتال: خداحافظی با فایل‌های کاغذی با معرفی فرآیندها و رویه‌هایی در شرکت که برخی از آنها در نتیجه دیجیتالی‌سازی باید به طور اساسی بازنگری شوند.
  • برخورد با داده هایی که در داخل شرکت، در ارتباط با فعالیت های یک شرکت یا با مشتریان ایجاد می شود. خدمات و مدل های تجاری جدید را می توان از داده ها توسعه داد.

دیجیتالی شدن شرکت ها را با چالش تغییر دائمی و سازگاری مواجه می کند. مزیت های رقابتی از گذشته تنها به میزان محدودی وجود دارد.

مشتریان امروزی نسبت به زمان هایی که اینترنت به تازگی در حال گسترش بود، بسیار بهتر مطلع شده اند. فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی و بلاک چین تا سال 2040 به تغییرات اساسی در مدل های کسب و کار و شرکت ها ادامه خواهند داد. بنابراین، دیجیتالی شدن در شرکت موضوعی برای مدیریت ارشد است.

اگه از این مطلب خوشت اومد میتونی توی شبکه های اجتماعی به اشتراک بذاری
Facebook
Twitter
LinkedIn
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

من رو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

جدیدترین مقالات

جدیدترین محصولات

پربازدیدترین مقالات

جدیدترین توییت های من